Jan van der Leij

jan2014Naam : Jan van der Leij
Email : janvanderleij@hotmail.com
Plek op de Kandidatenlijst: 8

Voorstellen
Jan van der Leij, vader van 2 kinderen, Aron (27 jaar) en Tessa (24 jaar). Ik heb ruim 30 jaar gewerkt in de sektor voor mensen met een beperking. De laatste 20 jaar in het management. Door de grootschaligheid (fusie) ben ik er uit gestapt en samen met mijn vrouw De Wende Woonzorg voor dementiezorg gestart in Overasselt in 2013. (kleinschalig)

Motivatie
Ik ben al vele jaren lid van GroenLinks. Als “jonge” inwoner van de gemeente Heumen (sinds 2012) vind ik het belangrijk om er niet alleen te wonen of te werken, maar ook deel te nemen aan het dorpsleven in de gemeente. Aktief zijn binnen de lokale politiek doet mijn eigen integratie binnen de gemeente toenemen. Ik noem dit naast wonen en werken ook willen leven in de gemeente. In mijn vorige woonplaats ben ik aktief geweest als voetbalcoach/trainer van een voetbalelftal voor mensen met een beperking. Ook bestuurslid van Humanitas, afd. Zutphen, waar ik betrokken was bij een projekt gericht op de ouderenzorg. In Stichtse Vecht (Maarssen) ben ik meer dan 20 jaar voorzitter van St. Kringloopwinkel De Sirkel. Dat doe ik nog steeds. In deze positie heb ik veel contacten met lokale ambtenaren en wethouders. Mijn drive is dat ik me wil verbinden met mijn lokale omgeving. Een woon, werk en leefomgeving die verbindend is tussen de mensen onderling. Samenzijn maakt je sterk in het leven! Ik heb geen directe activistische achtergrond, indirect wel zoals lid van War Child en Amnesty Int.

Wat heb je al bereikt
Heb geen deel uitgemaakt van de raad of ander politiek orgaan.

Doelen 2014-2018

  • Een bijdrage willen leveren aan onze raadsleden, middels meedenken en ideeën geven e.d.
  • De politiek leren kennen vanuit het besturen (college en gemeenteraad) van de gemeente Heumen. Leren ontdekken hoe de gemeente zich kan ontwikkelen naar de toekomst toe met de komst van de vele nieuwe beleidsterreinen. Waar bundel je de krachten en waar ook niet met andere lokale of regionale spelers.